Foto:: Øyvind Sætre

Statlige kompensasjonsmidler til lokale virksomheter som er rammet av smitteverntiltak

Lokale virksomheter i Haugesund, Karmøy og Tysvær kommuner kan søke om statlige kompensasjonsmidler fra 18. mars.  Kommunene mottar til sammen nær 8.2 millioner kroner, fordelt med 3,4 millioner til Haugesund, 3,8 millioner til Karmøy og 1 millioner til Tysvær.

Ordningen er ment å være enkel å benytte seg av.  Skulle du ha behov for hjelp til søknadsprosessen, bistår vi imidlertid mer enn gjerne.  Ta i så tilfelle kontakt med adv.flm. Iselin Landa Osmo eller advokat Werner Dagsland, som hjelper deg raskt og effektivt.

Haugalandskommunene Haugesund, Karmøy og Tysvær skal hver for seg fordele statlige kompensasjonsmidler til lokale virksomheter som er rammet av smitteverntiltak.  Midlene er stilt til disposisjon for virksomheter som er rammet av smitteverntiltak og som støtte til virksomheter som helt eller delvis ikke omfattes av andre kompensasjonsordninger.

Hvilke virksomheter kan søke kompensasjon?

Alle virksomheter i de tre kommunene kan søke sin respektive kommune om støtte dersom man er særlig hardt rammet av smitteverntiltak til bekjempelse av koronaepidemien.  Ordningen retter seg fortrinnsvis mot virksomheter som har fått påbud om å holde helt eller delvis stengt, eller på andre måter er blitt pålagt begrensninger i sin næringsvirksomhet, og som følge v dette har opplevd svikt i omsetning eller økte kostnader.  Ifølge kommunene vil dette særlig gjelde reiseliv, arrangements- og serveringsnæringer, treningssentre, arrangements- og underholdningssteder, muséer, kinoer, men også enkelte virksomheter innen handel, virksomhet basert på mobilisering eller importert arbeidskraft, samt andre virksomheter som har møtt på særlige utfordringer.  I tillegg kan det gis tilskudd til destinasjonsselskaper og andre fellestiltak for reiselivet, samt autoriserte besøkssentre for natur og verdensarv.

Hva kan det søkes om?

Økonomisk kompensasjon for å dekke kostnader eller tap som følge av nedstenging og smitteverntiltak. Eksempler på kostnader som det kan søkes kompensasjon for er (ikke uttømmende):

•             Uunngåelige faste kostnader som følge av nedstengning eller restriksjoner
•             Kostnader til nye permitteringer for virksomheter som er pålagt nedstengning
•             Merkostnader som følge av smitteverntiltak
•             Tap som følge av destruering av vareholdning på grunn av holdbarhetsdato eller annen ukurans

Det kan også søkes om tilskudd for omsetningssvikt. Det forutsettes at virksomheten ikke blir kompensert via andre ordninger.

Det er i utgangspunktet ikke fastsatt et maksimalt søknadsbeløp. Det vil bli avgjort etter kommunenes gjennomgang av samtlige søknader.

Hva kan det ikke søkes om?

Det kan ikke søkes om midler til investering, kapitalforøkelse, skatt, merverdiavgift og offentlig avgifter, avdrag på lån, renter og finanskostnader, eller tap på fordringer (som ikke er dokumenterbart direkte følger av pandemien).

Hvordan søkes det?

Søknad om kompensasjonsmidler inngis elektronisk via portalen regionalforvaltning.no.  Søk deg frem til kompensasjonsordningen for din kommune ved å skrive kommunenavnet i søkefeltet under overskriften «støtteordninger».

Hvilken søknadsfrist gjelder?

Søknadsportalen åpnet 18. mars 2021 og det kan søkes like frem til søknadsfristen 23. april 2021.

 

Kilde:  Haugesund kommune / Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Relaterte saker

Publisert: 16. september 2024

Klar for Ung i Næring H2024?

Sammen med våre gode samarbeidspartnere Næringsforeningen Haugalandet, Maritimt Forum Haugalandet og YoungShip Haugalandet arrangerer vi @Ung i Næring i Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund AS sine kontorer i Haugesund den 24. oktober. Meld deg på før det blir fullt via denne lenken: https://lnkd.in/dsr5nWEM #UngiNæring #MaritimtForum #YoungShip Eurojuris International Eurojuris Norge

Publisert: 16. juni 2024

Advokat Eike prosederer sak om likebehandlingsprinsippet i vikarbyrådirektivet for Høyesterett

Saken gjelder en anke til Høyesterett over Gulating lagmannsretts dom 6. februar 2024, og saken gjelder lønnskrav fra arbeidstakere i et bemanningsforetak.  Det rettslige spørsmålet er om likebehandlingsprinsippet i arbeidsmiljøloven § 14-12 a kommer til anvendelse for arbeid som utleid til innleieselskaper med virksomhet på flerbruksfartøyer i offshorenæringen eller om arbeidsforholdet er omfattet av skipsarbeidsloven […]