Er du og din bedrift forberedt på de nye GDPR-bestemmelsene? Meld deg på vårt gratis kurs i dag!

De nye og strenge personvernreglene GDPR trer i kraft i mai 2018.

Vår erfaring er dessverre at mange bedriftsledere ikke har god nok  innsikt i den nye personvernordningen

sier advokat Lise M. Østensjø Waage, som sammen med Konica Minolta arrangerer kurs om emnet i Konica Minoltas lokaler i Karmsundsgata 178, 5527 Haugesund den

27. september 2017 kl. 1400-1600.

Advokat Waage bistår norske bedrifter med å forberede sine virksomheter til EUs personvern-forordning. Hun vil fortelle deg hva selskaper som behandler og lagrer personopplysninger bør huske på.  Thomas Grønlie, ITS direktør Konica Minolta vil fortelle deg hva Konica Minolta kan bistå deg med rundt GDPR og håndtering av personaldata.  Han er Konica Minoltas fremste ekspert på dokumenthåndtering.

Dersom du ønsker å delta på kurset, kan du ganske enkelt melde deg på her.  Dersom du ikke kan komme men ønsker å bli kontaktet, kan du sende en mail til advokat Waage via kontaktinformasjonen her.  Ønsker du å bli kontaktet av Konica Minolta for praktisk/teknisk bistand, trykker du her.

Enkel, fri bevertning.

 

GDPR er en forkortelse for General Data Protection Regulation og er nye personvernforordninger som må implementeres innen mai 2018 i EU og EØS-landene.

Hvem omfattes av reglene?

Lovverket vil gjelde enhver bedrift som håndterer personopplysninger, uansett bransje. Med GDPR forventes det at norske virksomheter innfører nye tiltak og rutiner for å ivareta personvernet – ellers må de ta konsekvensen i form av kraftige bøter.

Her er noen viktige GDPR-punkter:

  • Gjelder alle land tilknyttet EU, og er et standardisert regelverk: En felles lov for alle land.
  • Gjelder alle virksomheter som håndterer kundeinformasjon og personopplysninger. Uansett bransje. Fra frisørsalongen på hjørnet til store shippingselskaper.
  • Innebærer direkte regulering av databehandlere og strengere krav til behandling av personopplysninger
  • Store konsekvenser i form av kraftige bøter for brudd: Opptil fire prosent av selskapets årlige omsetning eller 20 millioner euro.

Til tross for at GDPR har sirkulert en stund i IT-bransjen, viser det seg at mange bedriftsledere ikke har nok innsikt om den nye personvernordningen. I noen tilfeller har de ikke engang hørt om GDPR. Få selskaper har startet arbeidet med å tilpasse seg den nye ordningen. Dette til tross for at Datatilsynet lenge har anbefalt at man begynner arbeidet.

Rådene fra Datatilsynet:

  • Ha oversikt over hvilke personopplysninger dere behandler:
    Alle virksomheter som samler inn eller bruker personopplysninger skal ha oversikt over hvilke personopplysninger det er snakk om, hvor de kommer fra og hva som er det rettslige grunnlaget for behandlingen.
  • Sørg for å oppfylle dagens lovkrav:
    Overgangen til de nye reglene blir lettere om dere etterlever kravene i personopplysningsloven, som gjelder i Norge i dag. Har dere gode rutiner for internkontroll som fungerer etter hensikten og er kjent i organisasjonen, er det lettere å få oversikt over hva dere må endre.
  • Sett dere inn i det nye regelverket:
    Dere finner forordningsteksten på Datatilsynets nettsider. Der fylles det også på med artikler om de nye reglene etter hvert som vi utarbeider dem.
  • Lag rutiner for å følge de nye reglene:
    Gå gjennom rutinene dere har for behandling av personopplysninger. Oppdater dem etter nytt regelverk der det trengs. Dokumenter de nye rutinene, og legg en plan for nødvendige endringer. Er systemene deres laget for å ivareta kravet til innebygd personvern, dataportabilitet og personvern som standardinnstilling? Klarer dere å fange opp og besvare henvendelser fra borgerne innen én måned? Endringer i systemer og rutiner tar tid.

Kilde: Konica Minolta

 

Relaterte saker

Publisert: 4. august 2020

Prisavsalg på grunn av eiendommens solforhold?

Ifølge prospektet kunne kjøper «nyte solen fra ca. kl. 08-21». Det viste seg imidlertid at eiendommen ikke var særlig solrik, men lå i skyggen store deler av dagen. Forsikringsselskapet anførte forgjeves at det ikke forelå noen mangel fordi forholdet ikke vil ha noen vesentlig innvirkning på markedsverdien av eiendommen. Nemnda konkluderte med at det forelå […]

Publisert: 4. juli 2020

Ledige vikariater som advokater / advokatfullmektiger

To av våre advokater skal ut i foreldrepermisjon i løpet av høsten.  Derfor søker vi etter en til to advokater / advokatfullmektiger for snarlig tiltredelse ved våre kontorer i Haugesund og Åkrehamn, med muligheter for fremtidig fast ansettelse.  Vi tilbyr utfordringer innenfor de fleste fagområder i et travelt advokatfirma med ordnede arbeidsbetingelser.  Dersom dette er […]

Publisert: 19. juni 2020

Konkurs i Haugesund Travel AS («GoTo Haugesund»)

Selskapet har operert med produktnavnet ”GoTo Haugesund” og har bl.a. solgt reiser via nettsidene www.goto.no.  Kunder som har bestilt en pakkereise og forskuddsbetalt enten depositum og/eller sluttvederlag, kan søke om refusjon gjennom Reisegarantifondet.  Les mer via denne linken. For andre bestillinger (fly, hotell, m.m.),  som ikke anses som pakkereiser, må det undersøkes konkret om tapet […]

Publisert: 5. mai 2020

Vi øker vår tilstedeværelse i indre regioner av Haugalandet

Etter en fantastisk respons på vår satsing i indre regioner av Haugalandet, øker vi vår tilstedeværelse i Etne og Vindafjord ved en fast kontordag i Etne.

Publisert: 1. mai 2020

Ingrid Lauvås ny leder av Advokatforeningens lovutvalg for barnevern

Oppnevningen føyer seg inn i Ingrids gjentatte tillitsoppgaver for Advokatforeningen i løpet av de siste årene, hvor hun bl.a. har møtt flere ganger i høringer på Stortinget.  Med dette er hun også i ferd med å befeste en posisjon blant landets fremste barnevernsadvokater. Sammen med seg i styret får Ingrid en solid samling dyktige barnevernsadvokater […]

Publisert: 28. april 2020

Se vårt gratis foredrag om den nye rekonstruksjonsloven

Selv om loven er ment som hjelp til store og små virksomheter, er den absolutt ikke lett forståelig for ikke-jurister.  Advokat (H) Thor Harald Eike har derfor laget en video med gjennomgang av loven, som du kan se gratis så mange ganger du vil ved å trykke på denne linken. Med tre faste bostyrere på […]