Er du og din bedrift forberedt på de nye GDPR-bestemmelsene? Meld deg på vårt gratis kurs i dag!

De nye og strenge personvernreglene GDPR trer i kraft i mai 2018.

Vår erfaring er dessverre at mange bedriftsledere ikke har god nok  innsikt i den nye personvernordningen

sier advokat Lise M. Østensjø Waage, som sammen med Konica Minolta arrangerer kurs om emnet i Konica Minoltas lokaler i Karmsundsgata 178, 5527 Haugesund den

27. september 2017 kl. 1400-1600.

Advokat Waage bistår norske bedrifter med å forberede sine virksomheter til EUs personvern-forordning. Hun vil fortelle deg hva selskaper som behandler og lagrer personopplysninger bør huske på.  Thomas Grønlie, ITS direktør Konica Minolta vil fortelle deg hva Konica Minolta kan bistå deg med rundt GDPR og håndtering av personaldata.  Han er Konica Minoltas fremste ekspert på dokumenthåndtering.

Dersom du ønsker å delta på kurset, kan du ganske enkelt melde deg på her.  Dersom du ikke kan komme men ønsker å bli kontaktet, kan du sende en mail til advokat Waage via kontaktinformasjonen her.  Ønsker du å bli kontaktet av Konica Minolta for praktisk/teknisk bistand, trykker du her.

Enkel, fri bevertning.

 

GDPR er en forkortelse for General Data Protection Regulation og er nye personvernforordninger som må implementeres innen mai 2018 i EU og EØS-landene.

Hvem omfattes av reglene?

Lovverket vil gjelde enhver bedrift som håndterer personopplysninger, uansett bransje. Med GDPR forventes det at norske virksomheter innfører nye tiltak og rutiner for å ivareta personvernet – ellers må de ta konsekvensen i form av kraftige bøter.

Her er noen viktige GDPR-punkter:

  • Gjelder alle land tilknyttet EU, og er et standardisert regelverk: En felles lov for alle land.
  • Gjelder alle virksomheter som håndterer kundeinformasjon og personopplysninger. Uansett bransje. Fra frisørsalongen på hjørnet til store shippingselskaper.
  • Innebærer direkte regulering av databehandlere og strengere krav til behandling av personopplysninger
  • Store konsekvenser i form av kraftige bøter for brudd: Opptil fire prosent av selskapets årlige omsetning eller 20 millioner euro.

Til tross for at GDPR har sirkulert en stund i IT-bransjen, viser det seg at mange bedriftsledere ikke har nok innsikt om den nye personvernordningen. I noen tilfeller har de ikke engang hørt om GDPR. Få selskaper har startet arbeidet med å tilpasse seg den nye ordningen. Dette til tross for at Datatilsynet lenge har anbefalt at man begynner arbeidet.

Rådene fra Datatilsynet:

  • Ha oversikt over hvilke personopplysninger dere behandler:
    Alle virksomheter som samler inn eller bruker personopplysninger skal ha oversikt over hvilke personopplysninger det er snakk om, hvor de kommer fra og hva som er det rettslige grunnlaget for behandlingen.
  • Sørg for å oppfylle dagens lovkrav:
    Overgangen til de nye reglene blir lettere om dere etterlever kravene i personopplysningsloven, som gjelder i Norge i dag. Har dere gode rutiner for internkontroll som fungerer etter hensikten og er kjent i organisasjonen, er det lettere å få oversikt over hva dere må endre.
  • Sett dere inn i det nye regelverket:
    Dere finner forordningsteksten på Datatilsynets nettsider. Der fylles det også på med artikler om de nye reglene etter hvert som vi utarbeider dem.
  • Lag rutiner for å følge de nye reglene:
    Gå gjennom rutinene dere har for behandling av personopplysninger. Oppdater dem etter nytt regelverk der det trengs. Dokumenter de nye rutinene, og legg en plan for nødvendige endringer. Er systemene deres laget for å ivareta kravet til innebygd personvern, dataportabilitet og personvern som standardinnstilling? Klarer dere å fange opp og besvare henvendelser fra borgerne innen én måned? Endringer i systemer og rutiner tar tid.

Kilde: Konica Minolta

 

Relaterte saker

Publisert: 13. august 2019

Ny advokatfullmektig ansatt

Werner Dagsland er ansatt som advokatfullmektig i advokatfirmaet Eurojuris Haugesund AS. Werner har jobbet vel 7 år som jurist i Sjøfartsdirektoratet, hvor han bl.a. har jobbet med maritimt sikkerhets- og miljøregelverk. Han har særlig hatt ansvaret for utvikling og gjennomføring av relevant EU-regelverk, og han har jobbet med en rekke EØS-rettslige problemstillinger knyttet til bl.a. […]

Publisert: 17. juni 2019

Konkurransetilsynet varsler gebyr i hundremillionersklassen til Verisure og Sector Alarm.

I dag varslet konkurransetilsynet gebyrer på 784 og 424, 8 millioner kroner til henholdsvis Verisure AS og Sector Alarm AS. Grunnen til dette skal være brudd på konkurranseloven for ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer. Les mer her. Konkurransetilsynets uttaler at saken har stor betydning for selskapenes kunder, da de kan ha betalt for mye […]

Publisert: 13. juni 2019

Vi bedrer vår tilstedeværelse i Etne/Vindafjord

Vi mener at lokal forankring og kort vei til god juridisk kompetanse er viktig, og ønsker å ta del i det gode arbeidet som gjøres i regionen. For å styrke vår tilstedeværelse i Etne Vindafjord har vi knyttet oss til Fikse Næringsforeningen og Medvind24 sin Næringshage i Etne. Advokat Ove Kahrs Wangensteen er vår kontaktperson. […]

Publisert: 4. juni 2019

Medlemskap i Tysk-Norsk Handelskammer

Advokatfirmaet Eurojuris Haugesund AS: Ihre Rechtsanwälte in West-Norwegen

Publisert: 19. mai 2019

Rektor og skoleeier kan straffes for ikke å gripe inn mot mobbing

Vår advokat Jan Henrik Høines har spesialisert kompetanse innenfor skolerett og skolenes arbeidsmiljø og bistår løpende såvel offentlige som private i mobbesaker landet over.  Han har selv bakgrunn som rektor og har utgitt boken «Retten til å trives på skolen», som er en bok om skoleelevers rettigheter til å få sin opplæring i et godt […]